لازمه یک صندلی ارگونومی این است که صندلی قابلیت تنظیم در جهت های مختلف را داشته باشد و قسمت پشتی آن به راحتی عقب و جلو شود، این کار به کمک مکانیزم صندلی اداری صورت می گیرد پس در واقع در ساختار صندلی اداری مکانیزم صندلی بسیار حائز اهمیت است. برای آشنایی با مکانیزم صندلی و انواع آن در ادامه همراه ما باشید.
مکانیزم در حقیقت شاسی صندلی به شمار می آید که وظیفه آنتلاقی صندلی به جک و همینطور پایه صندلی است و برای زاویه دادن به پشتی صندلی هم کاربرد دارد و همینطور قفل شدن صندلی و ارتفاع صندلی و … بستگی به مکانیزم صندلی دارد . در ادامه این مقاله اگر مایل به شناختن بیشتر مکانیزم صندلی دارید با ما همراه باشید .
دسته بندی مکانیزم صندلی اداری
در مجموع مکانیزم صندلی اداری را می توان به دو دسته تقسیم کرد نوع اول قفل مکانیزم و نوع دوم مکانیزم تیلت و سینکرون است که هر کدام از این ها اشکال مختلفی دارد .
در نوع او قفل مکانیزم به صورت قفل دستی ، قفل خودکار و قفل کلاچی می باشد در قفل دستی فقط به یک شکل قفل می گردد و به صورت تک اهرمی است اما در قفل خودکار فقط در چند لحظه مکانیزم در حالت قفل قرار می گیرد و در دو نوع مکانیزم تک اهرمی و دو اهرمی یافت می شود . قفل کلاچی که پیشرفته تر هستند در هر زمانی که استفاده کننده بخواهد قفل می گردد و مکانیزم های ها دو اهرمی یا سه اهرمی می باشند .
قفل کلاچی: مکانیزمهای قفل کلاچی در هر وضعیتی که کاربر نیاز داشته باشد قفل می شود. مکانیزمهای قفل کلاچی دو یا سه اهرمی هستند.
انواع مکانیزم در صندلی اداری
مکانیزم تیلت
مکانیزم تیلت همیشه بدونه تسمه اند که در آن تیله پشتی و نشیمنگاه آن متغییر نیستند .
مکانیزم سینک
اما مکانیزم سینک مکانیزم تسمه داری است که پشتی و نشیمن آن به هم ثابت هستند .
مکانیزم هماهنگ
در این نوع مکانیزم حرکت دادن پشتی و کفی صندلی به طور همزمان هم امکان پذیر است
مکانیزم تماس دائم
از این مکانیزم فقط برای تنظیم حرکت پشتی صندلی استفاده می شود .
مکانیزم زانویی
مکانیزم زانویی را می توان گونه ای تنظیم کرد که به شکل های گوناگون روی آن نشست .
مکانیزم کنترل وزن
از این نوع مکانیزم می توان برای کنترل وزن بر روی آن استفاده کرد و همینطور موقع به عقب برگشتن استفاده کننده ، بازو ها رو آن هموار باشد .
مکانیزم تعادل بدن
کاربرد این مکانیزم این است که به صورت خودکار تعادل بدن در موقیعت نشستن را آسان و دلنشین می کند
مکانیزم پشتیبان کمر
برای افرادی است که زمان طولانی از این صندلی استفاده می کنند و از درد های عضلانی پشت کمر جلوگیری می کند و این مکانیزم اهمیت بسیار بالایی دارد .
اگر بخواهیم از دو کار اصلی مکانیزم صندلی اداری رو نمایی کنیم باید به اتصال صندلی به پایه و جک و همینطور قرار دادن صندلی در فرم های مختلف اشاری کنیم . پس کاربرد آن دو مورد زیر شد :
- اتصال صندلی به پایه و جک
- قرار دادن صندلی در حالت های مختلف
انواع مکانیزم صندلی اداری چیست؟
مکانیزم های صندلی اداری چند دسته هستند که متناسب با نوع صندلی و کاربری آن انتخاب می شوند در ادامه انواع مکانیزم صندلی را با هم می بینیم. مکانیزم ها را می توان به طور کلی به دو دسته تقسیم کرد:
- نوع قفل
- تیلت و سینکرون
مکانیزم تعادل بدن
به این نوع مکانیزم 3D هم گفته می شود که به صورت کاملا پویا است. در زمان استفاده کاربر از آن صندلی به صورت حرکت می کند که انگار کاربر بر روی یک توپ نشته است.
مکانیزم تعادل بدن یک تکنولوژی است که درد کمر و ستون فقرات را کاهش می دهد. این سیستم به صورت خودکار تعادل بدن در موقیعت نشستن کاربر بر روی صندلی را فراهم می کند.
صندلی هایی که این نوع مکانیزم را دارند برای کاربرانی که اکثر روز را پشت میز سپری می کنند بسیار مفید است.
مکانیزم پشتیبان کمر برای کاهش استرس و عضلات کمر بسیار مفید است که یکی از مهمترین قطعات صندلی اداری است.
مکانیزم زانویی
نقطه محور آن به لبه صندلی است که مانند تصویر میتوان آن را تنظیم کرد.
مکانیزم تماس دائم
قابل تنظیم فقط برای حرکت پشتی صندلی.
مکانیزم هماهنگ
قابل تنظیم برای حرکت همزمان پشتی و کفی صندلی است.
مکانیزم کنترل وزن
قابل تنظیم برای کاهش یا افزایش مقاومت مکانیزم صندلی است. این کار باعث می شود در زمانی که کاربر به عقب بر می گردد پشت بازوی کاربر هموار باشد.
انواع قفل مکانیزم صندلی چیست؟
منظور از قفل صندلی اداری بخشی است که بعد از تنظیم صندلی آن را در جای خود ثابت نگه می دارد و از چرخش و حرکت محور جلوگیری می کند در نتیجه زاویه شما را معین می کند.
قفل دستی
این نوع قفل تنها یک اهرم دارد و در یک حالت تنظیم می شود که تقریبا نزدیک به زاویه 90 درجه است چرا که هر اهرم صندلی اداری در یک شیار قرار می گیرد و صندلی را ثابت نگه می دارد.
قفل خودکار
این نوع قفل در انواع تک اهرم و دو اهرم موجود است که به دلیل وجود شیار های متوالی در صندلی با تحریک ضامن و فنز انتهای اهرم در محل دلخواه شما ثابت می شود.
قفل کلاچی
این نوع قفل در هر حالت دلخواهی ثابت می شود و عموما دو یا سه اهرم هستند در واقع عملکرد این نوع قفل کاملا با قفل های دستی و خودکار متفاوت است و دارای یک صفحه است که مانند کلاچ عمل می کند.
مکانیزم تیلت و سینکرون
تیلت یا سینکرون بودن مکانیزم صندلی کاملا از نوع قفل صندلی و نوع اهرم صندلی متفاوت است که در ادامه به آنها می پردازیم.
مکانیزم تیلت
این نوع مکانیزم به مکانیزم بدون براکت (بدون تسمه) معروف است که زاویه کفی نشیمنگاه و تخته ی پشتی نسبت به هم دوران ندارند در نتیجه وقتی قفل را آزاد کنید هر دو به یک نسبت و با هم می چرخند.
مکانیزم سینک
این نوع مکانیزم به مکانیزم براکت دار (تسمه دار) معروف است که زاویه کفی نشیمنگاه و تخته ی پشتی نسبت بهم دوران دارند در نتیجه وقتی قفل را آزاد کنید به شما قابلیت تنظیم صندلی در زوایای مختلف را می دهد که بدن شما در موقعیت دلخواه قرار بگیرد.
مکانیزم صندلی اداری
ما دو دسته مکانیزم معروف داریم که در اکثر صندلی ها از یکی از آن ها استفاده می شود.
مکانیزم زانویی
برای انواع صندلی اداری با وزن بالا مثل صندلی های مدیریتی یا اجرایی استفاده می شود، عموما قفل خودکار دارد و در هر دو مدل تیلت و سینک موجود است.
مکانیزم L
این نوع مکانیزم در صندلی های سبک و کوچک به کار می رود مثل صندلی های صنعتی، کارگاهی، آزمایشگاه و .. که از نوع سینک هستند.
جک گازی:
از جمله کارهای مهم مکانیزم صندلی می توان به حرکت عمود صندلی اشاره کرد که این مهم به وسیله جک گازی صورت می گیرد. زمانی که جک گازی در جایگاه خود در مکانیزم صندلی قرار می گیرد و سپس مکانیزم به نشیمن گاه صندلی متصل می شود با بالا و پایین کردن جک گازی صندلی نیز بالا و پایین می شود.
اهرم جک گازی:
احتمالا همه شما زمانی که پشت میز کارتان می نشینید با هرمی ارتفاع صندلی خود را تنظیم می کنید که وظیفه این امر را اهرم جک گازی برعهده دارد.
اهرم قفل زاویه:
این قطعه در واقع نقش قفل کردن مکانیزم صندلی در زوایای مختلف را بر عهده دارد که البته ساز و کار آن در انواع مکانیزم صندلی اداری که در زیر انواع آن را توضیح میدهیم، متفاوت می باشد.
بخش استکانی:
در این بخش درواقع از فنری استفاده شده است که می تواند میزان روان بودن حرکت پشتی صندلی را به خود اختصاص دهد.
لازم است بدانید گاهی در برخی از صندلیها به جای استفاده از این بخش، از اهرمهای جداگانه برای این کار استفاده می کنند تا بتوانند میزان روان بودن حرکت پشتی صندلی را به صورت درست ارائه دهند.
اسلایدر صندلی چیست؟
اسلایدر ها قطعاتی هستند که با کمک آن ها نشیمنگاه می تواند در راستای افقی حرکت کند یعنی کفی صندلی می تواند عقب و جلو شود. این قطعه روی برخی صندلی ها موجود است اما می توانید آن را به صورت جداگانه نیز تهیه کنید.
علت خراب شدن مکانیزم صندلی
همانطور که گفته شد مکانیزم صندلی اداری نقش بسیار مهمی در راحتی صندلی و سلامت بدن شما دارد نکته ی مهم اینجاست که عملکرد صحیح مکانیزم صندلی به استفاده درست از قفل و اهرم صندلی ارتباط دارد یعنی اگر شما طرز کار قفل و اهرم را ندانید ممکن است به آن ها آسیب بزنید که در نتیجه باعث خراب شدن مکانیزم صندلی شما می شود.
وقتی مکانیزم صندلی خراب شود نه تنها شما دیگر قادر به تنظیم صندلی نیستید بلکه صندلی شما در حالت های نامناسبی قرار می گیرد که به بدن شما آسیب وارد می کند به علاوه باعث تولید صدا های ناهنجاری می شود که تمرکز شما را بر هم می زند و بهتر است هر چه سریع تر اقدام به تعمیر صندلی اداری خود کنید.
شما می توانید برای تعمیر مکانیزم صندلی اداری با گروه ما تماس بگیرید تا در سریع ترین زمان ممکن و یا بهترین کیفیت و ارائه ضمانت صندلی شما را مثل روز اول تحویل بدهد.
قطعات مکانیزم صندلی اداری
جک گازی
اهرم جک گازی
اهرم قفل زاویه
بخش استکانی
معروفترین مکانیزمهای صندلی اداری
معروف ترین مکانیزم ها مکانیزم زانویی، مکانیزم ال و اسلایدر هست که به نسبت مکانیزم های دیگر طرفدار و مشتری بیشتری دارد و مورد استفاده قرار می کیرد و بسیار کاربردی است به همین دلیل از این سه مکانیزم همیشه بیشتر می شنویم .
قیمت مکانیزم صندلی اداری
طبیعتا به دلیل وجود برند ها و کیفیت های مختلفی که مکانیزم صندلی وجود دارد و همینطور باید نوع نیاز صندلی به مکانیزم را مورد بررسی قرار داد و همینطور دستمزد تعمیر کار برای تعمیر مکانیزم صندلی را در نظر گرفت که کارشناس با بررسی تمام این موارد قیمت گذاری را تعمیر و تعویض مکانیزم صندلی اعلام می کند .
مکانیزم تیلت و سینکرون در چه صندلی های وجود داره؟
با سلام
این دو مکانیزم در صندلی های مختلف از جمله صندلی های اداری استفاده میشن و تفاوت اصلی این دو در استفاده از براکت می باشد